Rabarbertærte
Ingredienser til kompot:
400 g. rabarber i renset vægt
50 g. sukker
Ingredienser til dej:
150 g. margarine (jeg bruger bare flydende becel)
2 æggeblommer
125 g. sukker
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
Ingredienser til fyld:
2 æggehvider
100 g. makroner
Fremgangsmåde:
Rabarberne skæres i 2 cm stykker og koges med sukker. Køles af.
Dejen æltes sammen og lægges koldt i en time.
Hviderne piskes stive og de knuste makroner vendes i.
2/3 del af dejen rulles ud og lægges i en tærteform eller springform.
Æggehvidemassen fordeles over.
Kompotten fordeles over.
Resten af dejen rulles ud og lægges i et fletværk over.
Bagetid 25-30 minutter ved 200 grader midt i ovnen.
Kan evt. serveres med cremefraiche rørt med vaniliesukker.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar